Restauratie glas in lood ramen Herenhuis Schaarbeek

Stukje publiciteit voor Schaarbeek en haar geschiedenis want wandelen door de straten van Schaarbeek is als wandelen door een openlucht museum. Laat je betoveren door de vele art nouveau glasramen die pronken in de voorgevels van de statige herenhuizen in Schaarbeek. Elke blik is een nieuwe ontdekking, een duik in de rijke glas in lood raam geschiedenis van Schaarbeek. Zie de speelsheid van de kleuren en motieven van de glasramen en sta stil bij het vakmanschap, de handigheid, de ambacht van het vak glazenier.

Het statige herenhuis is gebouwd of gerenoveerd in het jaar 1927. Het is spijtig dat we over dit huis niets terugvonden in het archief van Schaarbeek. Niets over de glazenier en de architect. Enkel het getal 1927 wat kan wijzen op het bouwjaar of het jaar van de renovatie.

Kleine anekdote ivm 1927 & Schaarbbeek: Hetzelfde jaar dat la maison Autrique (iconisch voorbeeld van de art nouveau-stijl en ontwerpen door de Belgische Architect Victor Horta) een ingrijpende renovatie onderging, onder leiding van de architect Jean-Baptiste Dewin, die het gebouw omvormde tot een appartementencomplex.

De restauratie van de glas in lood ramen, uitgevoerd door glas in lood Atelier Forrier betrof diverse ramen met als grootste opdracht de volledige achtergevel. Deze werd, conform met de huidige energienormen, geplaatst tussen dubbel glas. Dit kan steeds op vraag en in overleg met de klant.

Daarnaast werden ook de binnendeuren in ere hersteld.

De foto’s spreken voor zich.

Vragen omtrent restauratie glasramen?

contacteer mij.

Vergelijkbare berichten